Home       Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen - Levensevenwicht
Praktijk logo
 

Wie ben ik?

Profielfoto Marjolein de Jong-de Heer

Mijn naam is Marjolein de Jong-de Heer. Gezondheid en de werking van het menselijk lichaam zijn al van kinds af aan mijn passie.

Na vele omzwervingen door allerlei opleidingen in de reguliere gezondheidszorg heb ik in 2012 besloten een andere weg te gaan. Ik wilde me graag bezig gaan houden met meer natuurlijke vormen van genezing en behoud van gezondheid. Ook had ik behoefte aan een meer holistische benadering van de mensen waarmee ik werk. Dat wil zeggen: ik wilde me graag bezig gaan houden met de hele mens. Niet alleen de klachten waarmee iemand binnenkomt.

Ik vind het belangrijk om de mens als geheel te zien.

Omdat mijn schoonmoeder Lydia de Jong (Vital Vitae) en schoonzus Selma Visee (Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Electroacupunctuur) allebei een praktijk als natuurgeneeskundig therapeut hebben was het logisch om eerst eens met hen mee te kijken. Ik heb bij Lydia een tijdje stage gelopen en daar veel geleerd over onder andere electroacupunctuur.

Opleiding en registratie beroepsvereniging

Ik heb onder andere verpleegkunde gestudeerd en geneeskunde. Voordat ik besloot het roer om te gooien heb ik mijn Bachelor Geneeskunde aan het VUmc te Amsterdam in 2010 afgerond. Ook heb ik een jaar als co-assistent in het VUmc gewerkt.

Nadat ik stage had gelopen bij Lydia besloot ik dat ik zelf ook wilde leren hoe electroacupunctuur werkt. In 2014 heb ik de Basisopleiding electroacpunctuur volgens Voll (EAV) afgerond. In 2016 heb ik mijn diploma Natuurgeneeskundig Therapeut gehaald. Hiermee kwam ik in aanmerking voor lidmaatschap van de beroepsvereniging Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers (NØAG). Hierdoor worden mijn consulten door veel verzekeraars (deels) vergoed bij een aanvullend pakket dat alternatieve geneeswijzen dekt.

Naast mijn interesse in gezondheid en geneeswijzen heb ik ervaring met hooggevoeligheid zowel bij mijzelf als bij mijn kinderen. Omdat ik graag wilde leren hoe ik deze gevoeligheid kan inzetten om mensen te helpen ben ik in 2016 begonnen met de opleiding tot Energetisch Therapeut van Instituut CAM. Om specifiek ook kinderen beter te kunnen begeleiden volg ik daarnaast een cursus Kindercoaching (SORAG).

Hoe ik mijn praktijk zie

Samen werken aan evenwicht in je leven.

De naam Levensevenwicht komt voort uit het feit dat ik denk dat het tegenwoordig best lastig is om alles in je leven in balans te houden. We hebben allemaal van alles te doen. We moeten ontzettend veel en zijn nog lang niet klaar. Neem daarbij dat het steeds moeilijker wordt om gezond te eten. Deze optelsom van een te veel aan stress of prikkels en een te kort aan goede voeding en rust zijn een aanslag op iedereen. De een is er gevoeliger voor dan de ander, maar iedereen loopt het risico dat je lijf of je hoofd opeens aangeeft: Nu is het genoeg! Dit kan allerlei klachten geven: vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hyperventilatie, angst en paniek, stemmingswisselingen, allergieën. En meer. Deze klachten worden in de reguliere geneeskunde niet altijd herkend. Of de oorzaak wordt niet gevonden. Mijn streven bij Levensevenwicht is om je te helpen je leven weer in balans te brengen. Terug naar jouw Levensevenwicht!